El Principat d'Andorra és un estat situat al cor dels Pirineus, entre Espanya i França, amb una gran oferta turística.

El seu territori és de 468 km2 i té més o menys 82.000 habitants.

A banda de la gran oferta turística a Andorra cal destacar la multidiversitat de la població d'Andorra, tot i que els andorrans suposen el 34% de la població i els immigrants espanyols el 42%, diverses cultures s'han anat integrant al Principat d'Andorra, sobretot francesos i portuguesos, però també anglesos, hindús, àrabs, argentins, etc.

L'idioma oficial del Principat d'Andorra és el català, tot i que la població en la seva majoria també parla castellà i francès.

El Principat d'Andorra està dividit en tres grans valls que li donen una forma peculiar de "Y", formats per els rius Varira del Nord i Valira d'Orient que s'ajunten per formar el Gran Valira, aquests rius estan limitats per crestes muntanyenques d'una altitud considerable, que li proporciona al país una gran bellesa natural, que ajuda a promocionar l'oferta turística d'Andorra.

El punt més alt de tot el principat d'Andorra és el Pic del Coma Pedrosa de 2.947 m. i el més baix és la confluència del riu Valira amb el riu Runer (840 metres).

La història d'Andorra, és un altre dels alicients de l'oferta turística d'Andorra. Segons dicta la llegenda, Andorra va ésser fundada per Carlemany a l'any 805 en reconeixement a l'ajuda prestada pels seus habitants en la lluita contra els sarraïns.

El primer document que coneixem sobre Andorra és l'acta de Consagració de la Catedral de Santa Maria d'Urgell de l'any 839, que ens descriu les parròquies d'Andorra com un vassallatge dels comptes d'Urgell, els quals van cedir aquestes valls andorranes a l'Església d'Urgell a canvi de diverses posessions a la Cerdanya, però no va ser fins el segle XII, mitjançant la signatura al 1176 de l'acord amb el bisbe Bernat Sanç, quan els andorrans reconeixen la sobirania de l'Església d'Urgell.

Comença un període de lluita per a la sobirania de les valls d'Andorra que va provocar que els bisbes demanessin ajut i protecció als senyorius més propers, com eren la Casa de Caboet. Els matrimonis per interès de les diverses generacions de Caboet van acabar unint-los amb les cases de Castellbò, Foix i Bearn.

El segle XIII és una època de lluites aferrissades entre els comptes de Foix i l'Església d'Urgell per tal de retallar els drets dels bisbes a Andorra.

Les hostilitats van acabar amb la signatura de dos acords feudals, datats del 1278 i del 1288, anomenats Pariatges que estableixen la co-sobirania del bisbe d'Urgell i el Compte de Foix sobre Andorra: així és com va néixer el Principat d'Andorra.

A l'any 1981, amb la creació del Consell Executiu, comencen les reformes més recents i decisives per al Principat d'Andorra, que van culminar amb la voluntat dels andorrans d'elaborar una Constitució escrita.

Però no va ser fins el 14 de març de 1993 que Andorra va aprovar la seva primera Constitució.

Administrativament, el Principat d'Andorra es divideix en set parròquies, que per ordre protocolari, són les següents:
Canillo
, Encamp, Ordino, La Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.El Principat d'Andorra, avui en dia d'ha transformat en un país amb una enorme oferta d'allotjaments turístics, disposant d'apartaments moblats per a les vacances.

L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic (AEAT)
va néixer el 27 de desembre de 2005. L'AEAT representa les empreses (establiments o agencies) legalment autoritzades a realitzar l'activitat empresarial d'allotjament turístic en el Principat d'Andorra.

Aquests apartaments de vacances acullen tradicionalment un turisme familiar que disposarà d'una gran oferta turística a Andorra, d'hivern destinat principalment a esquiadors estrangers del Regne Unit, Portugal, França i Espanya amb estades de 7 nits.

Els nostres apartaments turístics a Andorra li ofereixen unes ofertes d'allotjament al Principat d'Andorra en un entorn ideal per practicar activitats esportives en qualsevol època de l'any, recórrer els seus paratges naturals, anar de botigues o gaudir de la variada oferta gastronòmica i de lleure que li ofereix l'allotjament a Andorra. 

Allotjament turístic Andorra - Apartaments vacances Andorra - Empreses d'allotjament turístic a Andorra
Llei establiments turístics - Oferta turística Andorra - Apartaments moblats de vacances - Promoció turística Andorra


Andorra és un país de contrastos, el Principat d'Andorra està dividit en tres grans valls
que li donen una forma peculiar de "Y", formats per els rius Varira del Nord i Valira d'Orient que s'ajunten
per formar el Gran Valira, aquests rius estan limitats per crestes muntanyenques d'una altitud considerable,
que li proporciona al país d'Andorra una gran bellesa natural i una oferta turística immillorable.

El Principat d'Andorra es divideix en set parròquies, són les següents:
Canillo
, Encamp, Ordino, La Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.


Segueixi els següents enllaços per descobrir tot el que el Principat d'Andorra li ofereix per les seves vacances a Andorra:

Descobreixi Andorra| Estiu i muntanya | Hivern i esquí | Cultura, museus i Romànic
Compres | Lleure i Salut | Gastronomia | Informació d'interès